تهران کسب
تهران کسب

رشد استارتاپ‌های تبلیغات و فروش دارو در پاییز ۹۹

اتحادیه کشوری کسب‌وکارهای مجازی با گزارشی از عملکرد خود در فصل پاییز آمارهای جدیدی ارائه داد. بر اساس این گزارش، ۲۵۲ پروانه کسب در پاییز ۹۹ از طرف اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی صادر شده که از این میان ۲۱۹ پروانه برای آقایان و ۳۳ پروانه برای خانم‌ها بوده و در مقایسه با گزارش کلی این اتحادیه، میزان کسب پروانه توسط خانم‌ها در فصل پاییز با افزایش ۳ درصدی همراه بوده است. همچنین باید گفت کسب‌وکارهای حوزه تبلیغات و فروش مواد طبی رشد خوبی نسبت به گذشته داشته‌اند و مواردی چون صدور پروانه برای جابجایی هوشمند و سفارش آنلاین غذا بسیار کاهش پیدا کرده‌اند.

اتحادیه کشوری کسب‌وکارهای مجازی در این گزارش پراکندگی پروانه‌های صادرشده در فصل پاییز را جهت شناخت بهتر شهرهای دریافت کننده این مجوزها در فصل پاییز و میزان تمایل جمعیت در هر اقلیم به موضوعات مختلف کسب‌وکارها نشان داده است.

از کل پروانه‌های صادر شده در پاییز امسال، استان تهران با تعداد ۱۴۶ فقره بیشترین پروانه را در بین استان ها کسب نموده است. همچنین استان های اصفهان، فارس و قزوین بعد از تهران بیشترین پروانه کسب  را نسبت به باقی استان ها کسب کرده‌اند. این گزارش در مقایسه با گزارش پیشین این اتحادیه در خصوص صدور پروانه های کسب، نشان می‌دهد که چه استان‌هایی افزایش کسب مجوز داشته و چه استان‌هایی در این مدت پروانه کمتری کسب کرده‌اند. این موضوع از طرفی می‌تواند نشانگر میزان فعالیت اکوسیستم در هر استان باشد .

با مقایسه‌ای بین این دو می‌توان به این پی برد که فعالیت این اکوسیستم در استان البرز نسبت به قبل بسیار کاهش داشته و همچنین به نظر می‌رسد این فعالیت‌ها در استان‌هایی مانند قزوین بیشتر از قبل شده است.

از کل مجوزهای صادره، ۲۱۹ پروانه برای آقایان صادر شده که سهم ۸۶ درصدی را نشان می‌دهد و باقی‌مانده پروانه‌ها که شامل ۳۳ پروانه یا به عبارتی ۱۴ درصد از کل پروانه‌های صادره رد فصل پاییز می‌شود. در کل و در مقایسه با گزارش کلی این اتحادیه، میزان کسب پروانه توسط خانم‌ها در فصل پاییز با افزایش ۳ درصدی همراه بوده است.

همچنین ۱۰۳ پروانه‌ کسب صادر شده (۴۱.۵ درصد) از طرف اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی از نوع حقوقی بوده و ۱۴۹ پروانه‌ کسب صادر شده نیز از نوع حقیقی هستند که شامل ۵۹.۵ درصد می‌شود.

میزان پراکندگی پروانه‌های صادرشده در رسته‌های مختلف از طرف اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی در فصل پاییز حاکی از آن است که ۵۴.۷ درصد شامل عرضه انواع کالا و خدمات در فروشگاه‌های مجازی، ۲۴.۶ درصد شامل عرضه انواع کالا در فروشگاه‌های مجازی، ۱۰.۷ درصد شامل عرضه گروه کالایی خاص در فروشگاه‌های مجازی، ۶.۷ درصد شامل عرضه انواع خدمات در فروشگاه‌های مجازی و ۳.۱۷ درصد شامل عرضه خدمات در یک گروه خاص در فروشگاه‌های مجازی می‌شود.

با نگاهی مقایسه‌ای بین گزارش پاییز امسال و گزارش قبلی این اتحادیه باید گفت با توجه به شیوع ویروس کرونا، درخواست کسب پروانه برای تیم‌هایی که عرضه خدمات انجام می‌دهند به شدت کاهش یافته و از آن سو کسب‌وکارهایی که به فروش کالا در فضای مجازی می‌پردازند رشد زیادی نسبت به قبل پیدا کرده‌اند. کسب‌وکارهای خدمات محور از جمله تیم‌هایی بودند که در دوران شیوع کرونا آسیب‌های زیادی دیدند و حالا مشتریان کمتری به سراغ آنها می‌روند.

میزان پراکندگی پروانه‌های صادر شده در موضوعات مختلف نیز در شکل زیر آمده است. با نگاهی مقایسه‌ای می‌توان به این نکته پی برد که خواهان راه‌اندازی تیمی در حوزه جابجایی هوشمند و حوزه گردشگری نسبت به قبل بسیار کمتر شده و از آن سو تیم‌های ارائه کننده خدمات تبلیغاتی و همچنین فروشنده مواد طبی رشد خوبی در پاییز ۹۹ پیدا کرده‌اند که می‌توان علت این رشد را در شیوع ویروس کرونا نیز مشاهده کرد. نکته جالب توجه میزان صفر بودن خدمات سفارش غذای آنلاین در پاییز امسال است که بازهم به خاطر نزول این کسب و کارها در ایام شیوع این ویروس است.

در این میان فروشگاه بزرگ با تخصیص ۳۱.۱ درصد از پروانه های کسب بیشترین جواز را در فصل پاییز در این دسته کسب نموده است. همچنین انتظار می‌رود با مجوز فروش طلا در فضای مجازی، این دسته در آینده رشد قابل توجهی داشته باشد.

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *